Vetafscheider & olieafscheider

Een veelvoorkomende oorzaak van een verstopt riool wordt veroorzaakt door vet & olie. De olie in het afvalwater kan bij afkoeling gaan stollen wat het verstopte riool op den duur veroorzaakt. Voor restaurants en bedrijven die veel met vet en vervuild water werken is het dan ook verplicht om een vetafscheider of vetput te laten installeren. Bij een vetafscheider of vetput drijven de vetdeeltjes naar boven. Deze kunnen vervolgens worden gescheiden van het water. Zo hoeft u zich als bedrijf niet meer zorgen te maken over een verstopt riool en voldoet u ook nog eens aan de huidige wetgeving. Wilt u een vetafscheider & olieafscheider laten installeren? Neem dan direct contact met ons op of lees verder om meer te weten te komen over ons en de vetafscheiders.

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Hoe werkt een vetafscheider?

De werking van een vetafscheider is vrij makkelijk uit te leggen. Een vetafscheider wordt geplaatst tussen het riool en de afvoer van het riool in. Dit verminderd de stroming van het afvalwater. Door de zwaartekracht drijft hierdoor het vet naar de oppervlakte van het water. Wanneer vet afkoelt, dan gaat deze stollen. In de vetafscheider zit een buis die van bovenaf naar het midden van de put gaat. Door deze buis verlaat het vetvrije afvalwater de put, terwijl het gestolde vet achterblijft. Hoe lang een vetafscheider meegaat ligt aan verschillende factoren, zoals het onderhoud, de temperatuur van het water en hoeveel schoonmaakmiddelen worden afgevoerd.

Vetvangput installeren?

Wilt u een vetvangput laten installeren? Dan bent u bij Lacor Riooltechniek op het juiste adres. Onze experts plaatsen uw vetvangput op professionele wijze bij uw bedrijf. Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen? Neem dan vrijblijvend contact met ons. We staan u graag persoonlijk te woord.

Ontstoppingsbedrijf Zeeland

Bent u bang dat u een verstopt riool heeft door vet of olie. En bevindt uw verstopte riool zich in Zeeland? Dan bent u bij Lacor Riooltechniek ook op het juiste adres. We komen uw riool ontstoppen van Zierikzee tot Terneuzen en van Middelburg tot Tholen. Zelfs buiten Zeeland komen we uw riool ontstoppen tot aan Roosendaal en Bergen op Zoom. Heeft u daarom een verstopt Riool. Neem in dat geval dan ook contact met ons op en we komen snel bij u langs.