Vetafscheider & olieafscheider

Is uw riool verstopt? Een van de oorzaken van een verstopt riool kan vet of olie zijn. Afvalwater dat met vet vervuild is kan op den duur zorgen voor een verstopt riool. Om deze reden is het voor bedrijven als restaurants, visboeren of snackbars, die veel met vet vervuild water werken, verplicht om een vetafscheider of vetput aan te schaffen. Echter, dit zijn maar enkele voorbeelden van bedrijven waarbij een vetafscheider of vetput van belang is. Een vetafscheider, ook wel vetput of vetvangput genoemd, zorgt ervoor dat het vet bovendrijft en gescheiden kan worden van het water.

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Hoe werkt een vetafscheider?

Een vetafscheider werkt vrij gemakkelijk. De vetafscheider zit tussen de afvoer en het riool in en zorgt ervoor dat de stroming van het afvalwater minder wordt. Verder zorgt de zwaartekracht er vervolgens voor dat het vet naar de oppervlakte drijft. Uiteindelijk gaat dit vet stollen. Door middel van een buis die van bovenaf in het midden van de put terecht komt, kan alleen het vetvrije afvalwater de put verlaten. Daarnaast spelen factoren als periodiek onderhoud, de temperatuur van het afvalwater en het gebruik van schoonmaakmiddelen mee.

Vetvangput laten installeren

Een vetvangput laten installeren? De specialisten van Lacor Riooltechniek plaatsen graag voor u de vetvangput. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken of om een afspraak te maken.

Onstoppingsbedrijf Zeeland

Een verstopt riool kan veroorzaakt worden door vet of olie. Is uw riool verstopt in de provincie Zeeland? Lacor Riooltechniek helpt u graag van deze narigheid af met een passende oplossing. Ook voor een verstopt riool in Goes, Vlissingen, Zierikzee en omstreken helpen wij u graag tegen een vast laag tarief. Voor verstoppingen buiten Zeeland, worden afhankelijk van de locatie, voorrijkosten in rekening gebracht. Kijk voor een volledig overzicht op onze tarieven-pagina of neem contact met ons op!