IBA systeem

Een IBA systeem laten aanleggen voor uw huishouden, kantoorgebouw of camping? Naast het verhelpen van een verstopt riool, bent u voor het plaatsen of aanleggen van een IBA systeem bij Lacor Riooltechniek aan het juiste adres. Wij helpen u graag te kijken wat voor u de beste optie is en kunnen u volledig ontzorgen met het aanleggen of vervangen van een van dit systeem.

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Werking IBA systeem

Een IBA-systeem is een systeem dat aangelegd wordt voor het inzamelen en ter plekke, kleinschalig, zuiveren van huishoudelijk afvalwater. IBA staat voor Individuele Behandeling van Afvalwater. Er bestaan diverse systemen, welke uiteindelijk allemaal hetzelfde proces in gang zetten. Het is als het een kleinschalige rioolzuivering. De systemen worden o.a. toegepast bij woonhuizen, boerderijen, industriële panden in buitengebieden, tuinhuisjes, volkstuinen en overige situaties waar de riolering te ver gelegen is om bijvoorbeeld een drukriool toe te passen. Hierbij gaat het om afvalwater van bijvoorbeeld de keuken, de douche of het toilet. Het IBA-systeem is ontworpen om verschillend organisch materiaal uit het water te halen. De werking van het IBA-systeem is een biologische en milieuvriendelijke manier van waterzuivering.

IBA-systeem plaatsen of vervangen

Een IBA-systeem plaatsen of laten vervangen? U bent bij ons ook aan het juiste adres voor het aanleggen van een IBA-systeem. Een IBA-systeem, ook wel septische tank of put genoemd, is een soort put welke voornamelijk zwevende stoffen verwijdert uit het afvalwater. Het maakt deze stoffen vloeibaar. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van in het water opgelost zuurstof. Voor de zuivering van sanitair afvalwater wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een IBA-systeem. Ook kan huishoudelijk afvalwater worden gezuiverd met de wat grotere systemen. Een IBA-systeem kan ook wel gezien worden als een rottingsproces, bestaande uit 3 compartimenten. Het onderste compartiment bestaat uit de vaste stoffen, de middelste is vloeibaar en in het bovenste compartiment zitten de drijvende vaste stoffen. Het afvalwater wordt afgevoerd vanuit de middelste laag, zo blijven de vaste stoffen achter in het systeem.

Het verwijderen van een IBA-systeem

U wil een IBA-systeem laten verwijderen? Wij staan met een team van specialisten graag voor u klaar om uw IBA-systeem te verwijderen of vervangen. Lacor Riooltechniek kan u compleet ontzorgen tijdens het aanleggen, vervangen of verwijderen en doorverbinden van deze systemen. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie over de systemen en voor advies of vraag vrijblijvend een offerte aan!

IBA-systeem prijzen

U kunt voor het vervangen of aanleggen van een IBA-systeem vrijblijvend een offerte bij ons opvragen. Neem contact met ons op. Hulp nodig bij andere zaken met betrekking tot uw riool? U kunt bij ons ook terecht voor een riool verstopping, een vervelende rioollucht, rioolvliegjes, een rioolinspectie met camera, het verwijderen van wortelingroei in uw riool of het schoonmaken van uw dakgoot.