Help, het riool is verstopt!

Een goed werkende riolering is belangrijk, om te voorkomen dat uw riolering verstopt raakt kunt u zelf een bijdrage leveren; namelijk correct riool gebruik.

Wat mag niet via het riool worden weggespoeld?

Tijdens onze werkzaamheden zien we steeds vaker dat mensen allerlei soorten sanitair wegwerpmateriaal via het riool proberen weg te spoelen.
We komen vaak ophopingen van vochtige toiletpapierdoekjes , tampons, maandverband, luiers en vezeldoekjes tegen in het rioolstelsel van woningen, bedrijfsgebouwen, zorginstellingen en in de horeca. Deze producten zijn niet gemaakt om via een rioolstelsel te worden weggespoeld, het riool raakt erdoor verstopt. Spoel het daarom niet door het riool maar gebruik een prullenbakje om het in weg te gooien.

Een ander veel voorkomend probleem is vet, frituurvet en olie. Vet hoopt zich op in de rioolbuis, zelfs kleine restjes vet die veelvuldig weggespoeld worden via de vaatwasser of gootsteen kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat de riolering verstopt raakt. Wij adviseren daarom altijd om oud frituurvet of olie terug te gieten in bijvoorbeeld een plastic fles of een leeg pak melk. Er zijn speciale vetrecyclecontainers waar oud frituurvet gedeponeerd kan worden.
Kleine restjes vet in de pan kunt u met een stukje keukenpapier wegvegen, voordat u de pan in de vaatwasser of gootsteen zet.

Heeft u een verstopte afvoer dan komen wij u graag helpen om de riolering te ontstoppen!

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Hulp nodig bij andere zaken met betrekking tot uw riool? U kunt bij ons ook terecht voor een vervelende rioollucht, rioolvliegjes, een rioolinspectie met camera, het verwijderen van wortel ingroei in uw riool of het schoonmaken van uw dakgoot.

 

Onze regio Advies
Riool verstopt Hulst Riool verstopt Oude-Tonge Hoe moet u een riool ontstoppen?
Riool verstopt Vlissingen Riool ontstoppen Hulst Hoe weet u of uw riool verstopt is?
Riool verstopt Middelburg Riool ontstoppen Vlissingen Is een rioolverstopping verzekerd?
Riool verstopt Terneuzen Riool ontstoppen Roosendaal Rioolbuis schoonmaken: hoe doet u dat?
Riool verstopt Zierikzee Wat mag u niet door het riool spoelen?
Riool verstopt Goes
Riool verstopt Bergen op Zoom