Is een rioolverstopping verzekerd?

Wanneer u een overlopend riool heeft, dan is uw eerste gedachte om een specialist te bellen om zo snel mogelijk van uw riool probleem af te komen. Pas achteraf bekijkt u de schade en komt u met vragen, zoals: hoe het zit met de vergoeding van de opgebouwde kosten? Bij Lacor hebben we veel verschillende situaties voorbij zien komen en helpen u graag om op deze vraag een uitgebreid antwoord te geven. Zo zijn we er niet alleen om u zo snel mogelijk van uw verstopte riool af te helpen, maar ook voor al uw riool gerelateerde vragen.

Onder welke verzekering valt rioolschade?

Voordat we ingaan op de verschillende mogelijkheden binnen uw verzekering, kijken we eerst onder welke verzekering deze schade valt. Het riool, en eigenlijk alles betreft uw kale woning, is verzekerd onder uw opstalverzekering. Alle schaden die buiten uw toedoen wordt veroorzaakt, wordt vergoed binnen deze verzekering. U kunt hierbij denken aan een overslaande brand of onderstroming van uw straat.

De vergoeding van uw rioolverstopping

Gezien iedere polis anders is, kunnen we geen antwoord geven of bij een rioolverstopping uw schade wordt vergoed. Pak daarom altijd uw polis erbij en bekijk de voorwaarde bij waterschade. Wanneer u een tussenpersoon heeft dan is het ook altijd raadzaam om de schade met uw tussenpersoon door te nemen. In veel gevallen is schade die buiten uw toedoen is ontstaan vergoed. In het geval u de verstopping is ontstaan doordat u bijvoorbeeld luiers heeft doorgespoeld of het onderhoud nalatig is geweest, dan wordt de schade in veel gevallen niet vergoed.

Het claimen van uw schade

Wanneer u schade heeft welke is veroorzaakt door een overlopen riool, dan is het zaak deze zo snel mogelijk bij uw tussenpersoon of verzekeraar te melden. U kunt uw schade melden door een schadeformulier in te vullen. Deze kunt u wederom opvragen of downloaden bij uw verzekeraar of navraag doen bij uw tussenpersoon.

In veel gevallen zal uw verzekeraar vragen om foto’s van de schade op te sturen. Wanneer u daarom deze blog leest voordat uw rioolspecialist is langsgekomen, dan is het altijd goed om alvast foto’s te maken van de schade. Bij grote schades zal er ook een schade-expert langskomen om de schade te bekijken en op te nemen.

Wanneer u een rioolverstopping heeft, wacht dan niet te lang

Heeft u tijdens het lezen van dit blog een riool wat overloopt? Wacht dan niet totdat u zeker weet dat de schade vergoed wordt, want hierdoor lopen de kosten alleen verder op. Wanneer u in de regio Zeeland of West—Noord-Brabant woont, dan staat Lacor graag voor u klaar. Neem contact met ons op en dan is binnen 24 uur uw probleem verholpen.

 


Meer nuttige informatie over verstopte riolering:

Hoe moet u een riool ontstoppen? | Hoe weet u of uw riool verstopt is? | Rioolbuis schoonmaken: hoe doet u dat? | Wat mag u niet door het riool spoelen?