Septic tank Zeeland

Een septic tank wordt ook wel een septische tank, septische put of IBA (Individuele Behandeling van Afvalwater) genoemd. Maar wat is een septic tank precies, waar dient deze voor en wanneer moet je deze laten plaatsen?

Een septic tank is een waterdichte ondergrondse tank die voornamelijk gebruikt wordt voor de zuivering van huishoudelijk afvalwater. Regenwater mag nooit via de septische tank afgevoerd worden.
Huishoudelijk afvalwater bevat organisch materiaal, zwevende stoffen en nutriënten zoals ammonium en fosfaat. Een IBA is ontworpen om zoveel mogelijk organisch materiaal uit het afvalwater te halen. In de put wordt afvalwater afkomstig van o.a. toiletten, douche en bad gezuiverd door bezinking. De bezinkbare delen worden van de vloeistof gescheiden door zwaartekracht. Dit bezonken materiaal is een voedingsstof voor bacteriën. Deze maken een deel van het bezonken materiaal vloeibaar en verwijderen het daarna. De vaste stoffen blijven achter in de tank waardoor het belangrijk is om de septic tank goed te onderhouden.

Lacor Riooltechniek kan u helpen om uw oude septic tank te vervangen wanneer deze niet meer aan de gestelde norm voor de IBA klasse 1 voldoet.

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Septic tank IBA plaatsen

Welke klasse septic tank bij u geplaatst moet worden, ligt onder andere aan de wet- en regelgeving. Dit kan verschillen per regio. Lacor Riooltechniek plaatst hoofdzakelijk IBA klasse 1 septic tanks. Er zijn vier verschillende IBA klassen:

  • IBA klasse 1 is een septische put welke gebaseerd dient te zijn volgens het lozingenbesluit bodembescherming.
  • IBA klasse 2 verwijdert met name zwevende stoffen.
  • IBA klasse 3A verwijdert ook stikstof.
  • IBA klasse 3B verwijdert daarnaast ook fosfaat en is tevens de hoogste klasse septic tank.

Het plaatsen van een septic tank is vaak noodzakelijk en geen keuze. Het kan zijn dat er al een septic tank geplaatst is, maar deze vervangen moet worden omdat deze niet meer voldoet aan de gestelde eisen. Het komt ook voor dat er een nieuw leidingstelstel aangelegd wordt en er een septic tank IBA klasse 1 geplaatst moet worden.

Septic tank kopen en plaatsen

Wilt u een septic tank kopen? Dan is het handig als het bedrijf waar u de deze koopt ook direct de septic tank plaatsen kan. Lacor Riooltechniek Zeeland kan u helpen bij het kopen en plaatsen van de septic tank of het iba systeem in Zeeland.

Maar wat kost dit precies? De septic tank prijs hangt af van onder andere de maat tank die u wilt kopen. Wilt u weten welke maat tank u nodig heeft? Lacor Riooltechniek heeft jarenlange ervaring met het plaatsen van IBA’s klasse 1 en wij weten daarom precies welke tank het beste bij uw situatie past. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u graag.

De specialisten van Lacor Riooltechniek helpen u graag met al uw vragen rondom septic tanks. Wij ontzorgen u in het hele proces rondom het vervangen of verwijderen van een septic tank.

Septic tank legen

Heeft u al een septic tank en wilt u deze laten legen? Er zijn specialistische bedrijven die u met behulp van een zuigwagen kunnen helpen bij het legen van een septic tank.