Wat is een septic tank?

Een septic tank, ook wel septische tank of put genoemd, is een soort put welke voornamelijk zwevende stoffen verwijdert uit het afvalwater. Een septic tank is een IBA klasse 1. Het maakt deze zwevende stoffen vloeibaar. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van in het water opgelost zuurstof. Een septic tank wordt voornamelijk gebruikt voor de zuivering van sanitair afvalwater. Bij grotere septic tanks kan ook huishoudelijk afvalwater gezuiverd worden. De septic tank kan ook wel gezien worden als een rottingsproces, bestaande uit 3 compartimenten. Het onderste compartiment bestaat uit de vaste stoffen, de middelste is vloeibaar en in het bovenste compartiment zitten de drijvende vaste stoffen. Het afvalwater wordt afgevoerd vanuit de middelste laag, zo blijven de vaste stoffen achter in de septic tank.


Septic tank kopen en laten plaatsen

Een septic tank kopen en laten plaatsen? U bent bij ons ook aan het juiste adres voor kopen en plaatsen van een septic tank. Met een septic tank wordt uw huishoudelijke afvalwater op een biologische wijze verwerkt. Benieuwd welke maat septic tank u nodig heeft? Neem contact met ons op voor advies. Door onze jarenlange ervaring met het plaatsen van septic tanks weten wij precies wat het beste past bij uw situatie.

Septic tank vervangen of verwijderen

U wil een septic tank laten vervangen of verwijderen? Onze specialisten nemen dit graag voor u uit handen. Lacor Riooltechniek kan u compleet ontzorgen tijdens het aanleggen, vervangen of verwijderen en doorverbinden van deze systemen. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie over de systemen en voor advies. Daarnaast kunt u altijd vrijblijvend een offerte opvragen.

Benieuwd naar de kosten?

De prijs van een septic tank is afhankelijk van de grote die voor uw situatie het meest geschikt is. Vraag vrijblijvend een offerte aan waarin de prijs voor u precies wordt toegelicht. Ook voor andere zaken met betrekking tot uw riool kunt u bij ons terecht. Lacor Riooltechniek helpt u graag bij het verhelpen van een verstopt riool, een vervelende rioollucht, rioolvliegjes, een rioolinspectie met camera, het verwijderen van wortelingroei in uw riool of het schoonmaken van uw dakgoot.