IBA-systeem

Een IBA-systeem, ook wel septic-tank of septische put genoemd, laten aanleggen voor uw huishouden, kantoorgebouw of camping? Naast het verhelpen van een verstopt riool, bent u voor het plaatsen en aanleggen van een IBA-systeem bij Lacor Riooltechniek aan het juiste adres. Wij helpen u graag om te kijken wat voor u de beste optie is en kunnen u volledig ontzorgen met het aanleggen of vervangen van uw septic-tank.

Welke klasse septic-tank bij u geplaatst moet worden, ligt onder andere aan de wet- en regelgeving. Dit kan verschillen per regio. Lacor Riooltechniek plaatst hoofdzakelijk IBA klasse 1 septic-tanks. Er zijn vier verschillende IBA klassen:

  • IBA klasse 1 is een septische put welke gebaseerd dient te zijn volgens het lozingenbesluit bodembescherming.
  • IBA klasse 2 verwijdert met name zwevende stoffen.
  • IBA klasse 3A verwijdert ook stikstof.
  • IBA klasse 3B verwijdert daarnaast ook fosfaat en is tevens de hoogste klasse septic tank.

Het plaatsen van een septic-tank is vaak noodzakelijk en geen keuze. Het kan zijn dat er al een septic-tank geplaatst is, maar deze vervangen moet worden omdat deze niet meer voldoet aan de gestelde eisen. Het komt ook voor dat er een nieuw leidingstelstel aangelegd wordt en er een septic-tank IBA klasse 1 geplaatst moet worden.

Septic-tank kopen en plaatsen

Wilt u een septic-tank kopen? Dan is het handig als het bedrijf waar u de deze koopt ook direct de septic tank plaatsen kan. Lacor Riooltechniek Zeeland kan u helpen bij het kopen en plaatsen van de septic-tank in Zeeland.

Maar wat kost dit precies? De prijs hangt af van onder andere de maat en type tank die u wilt kopen. Wilt u weten welke maat tank u nodig heeft? Lacor Riooltechniek heeft jarenlange ervaring met het plaatsen van IBA-systemen en wij weten daarom precies welke tank het beste bij uw situatie past. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u graag.

De specialisten van Lacor Riooltechniek helpen u graag met al uw vragen rondom septic-tanks. Wij ontzorgen u in het hele proces rondom het vervangen of verwijderen van een septic-tank.

Septic-tank legen

Heeft u al een septic tank en wilt u deze laten legen? Er zijn specialistische bedrijven die u met behulp van een zuigwagen kunnen helpen bij het legen van een septic tank.

IBA-systeem prijzen

U kunt voor het vervangen of aanleggen van een IBA-systeem vrijblijvend een offerte bij ons opvragen. Neem contact met ons op. Hulp nodig bij andere zaken met betrekking tot uw riool? U kunt bij ons ook terecht voor een riool verstopping, een vervelende rioolluchtrioolvliegjes, een rioolinspectie met camera, het verwijderen van wortelingroei in uw riool of het schoonmaken van uw dakgoot.