Bent u op zoek naar een septic-tank? En wilt u deze laten aanleggen door een specialist met een ruime ervaring in de rioleringstechniek? Dan bent u bij Lacor op het juiste adres! Bij Lacor kunt u namelijk niet alleen uw septic tank kopen, maar hebben we ook de kunde in huis om deze op professionele wijze bij u te plaatsen en aan te sluiten op uw leidingen.

Wat is een septic tank

Een septic tank is een ondergrondse tank waarin het huishoudelijke afvalwater wordt opgevangen en deels wordt gezuiverd. In de septic tank worden drijvende en zinkende deeltjes deels afgebroken. Hierdoor gaat een septic tank langer mee dan bijvoorbeeld een beerput. Een septic tank is een oplossing bij woningen die niet aangesloten die zijn op het rioleringssysteem. Dit kan blijvend zijn bij woningen die ver in buitengebieden zijn gelegen, of tijdelijk wanneer er bijvoorbeeld aan de riolering wordt gewerkt waardoor deze niet bruikbaar is.

IBA-systeem

De septische tanks waar gebruik van wordt gemaakt door Lacor behoort tot het IBA-systeem. IBA staat voor Individuele Behandeling van Afvalwater. Er zijn verschillende klasse in deze septick tanks te vinden. Het verschilt per regio welke septic tank bij u geplaatst dient te worden. Wij plaatsen voornamelijk de IBA klasse 1 tank. Dit is de instapklasse. De vier verschillende IBA klassen zijn:

  • IBA klasse 1: Dit is een die moet voldoen aan het lozingenbesluit bodembescherming.
  • IBA klasse 2: Deze septische tank verwijdert met name zwevende stoffen.
  • IBA klasse 3A: Deze tank verwijdert naast zwevende stoffen ook stikstof.
  • IBA klasse 3B: Dit is de hoogste klasse tank en verwijdert naast stikstof en zwevende stoffen ook fosfaat.

Een IBA-systeem kan om verschillende redenen noodzakelijk zijn voor wanneer u een septic tank nodig heeft. Zo kan het voorkomen dat uw huidige septick tank niet meer aan de regelgeving voldoet en deze vervangen moet worden door een IBA Klasse 1 tank.

Septic tank prijs

Bent u op zoek naar een septic tank en wilt u er een kopen? Bij Lacor verkopen we niet alleen septic tank, maar plaatsen deze ook. Een septic tank plaatsen is namelijk een hele operatie en door dit door specialisten te laten uitvoeren, bent u ervan verzekerd dat deze juist wordt geplaatst.

De prijs van een septic tank hangt sterk af van de maat en type tank. Wij adviseren u dan ook graag in welke tank aansluit bij uw gebruik en behoefte. We hebben een jarenlange ervaring in het plaatsen van deze tanks, waardoor we een professioneel advies aan u kunnen uitbrengen. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen.

Septic tank legen

Een septic tank moet om een gegeven moment worden geleegd. Hiervoor zijn verschillende specialistische bedrijven die u hierbij verder kunnen helpen. Wij verzorgen namelijk zelf niet het legen van septic tanks.

Septic tank in Zeeland

Bent u woonachtig in Zeeland of West-Brabant en op zoek naar een bedrijf die niet alleen uw septic tank levert, maar ook plaatst? Dan helpen wij u graag verder. U kunt hiervoor vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.

Heeft u hulp nodig om te kijken welk IBA-systeem bij uw behoefte past? Of heeft u vragen over een ander riool gerelateerd probleem? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in riool ontstoppen, rioolluchten, rioolvliegjes, rioolinspectie met camera, wortelgroei en het schoonmaken van uw dakgoot.

Nuttige informatie over septic tanks:
Heeft u een vergunning nodig voor een septic tank? | Hoe werkt een septic tank?

 

Veelgestelde vragen over septic tank

Waar komt Lacor Riooltechniek septic tanks plaatsen?

Lacor is actief in de hele provincie Zeeland en het westen van Noord-Brabant. Zo kunnen we uw septic tank plaatsen als u in Vlissingen of Zierikzee woont, maar ook in Roosendaal of Steenbergen.

Hoeveel kost een septic tank plaatsen?

Op onze tarieven-pagina ziet u alle tarieven die wij hanteren. Hierin zijn niet de kosten van een septic tank inbegrepen. De kosten van een septic tank verschillen erg in hoeveel liter inhoud u nodig heeft en of deze tijdelijk is. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Hoe vaak moet een septic tank worden geleegd?

Dit is ook een vraag die erg afhangt van uw persoonlijke situatie. Dit ligt namelijk aan grootte uw septic tank en het gebruik van de septic tank. Ook voor deze vraag kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvend advies.