Last van rioolvliegjes? Rioolvliegjes zijn vaak een indicatie van een lekkage in het rioolsysteem. De lekkage kan in de kruipruimte zitten, maar kan ook op andere plekken in opduiken. Een lekkage wilt u natuurlijk zo snel mogelijk hebben opgelost. Bij Lacor hanteren we daarom een 24 uurs service. Op deze manier bent u verzekerd dat uw lekkage binnen 24 uur is opgelost. Wilt u ook zo snel mogelijk van uw rioolvliegjes af? Neem dan contact met ons op of bel direct!

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Rioolvliegjes in huis of daarbuiten

Stilstaand water zijn de perfecte broedplaats voor rioolvliegjes. Lekkagewater van afvoerbuizen, de regenpijp of een regenton zijn daarom plekken waar je de rioolvliegjes terug ziet. De rioolvliegjes houden zo van riool water omdat ze zich voeden aan bacteriën. Deze bacteriën, maar ook algen en schimmels, zijn te vinden in rioolslib. Zeker wanneer u binnen uw woning last heeft van deze rioolvliegjes, kan dit zeker duiden op een lekkage van het riool. De vliegjes planten zich erg snel voort waardoor je binnen een mum van tijd veel overlast van de vliegjes kan ondervinden. Zeker in de zomer kunnen ze tot wel 200 eitjes per dag leggen. Overlast van rioolvliegjes wilt u daarom zo snel mogelijk oplossen. U kunt rioolvliegjes voorkomen door afvoerpijpen, dakgoten en putjes schoon te houden. Wanneer u op deze pagina bent beland, is het in veel gevallen voor dit advies al te laat. In dit geval kunt u een professional inschakelen die als geen ander weet hoe u af komt van deze insecten. Voor elk probleem is namelijk een oplossing te vinden.

Het zelf bestrijden van rioolvliegjes

Van rioolvliegjes kom je helaas niet zomaar af. Zolang ze een plek hebben om zich voort te planten, nemen ze in veel gevallen zelfs eerder toe dan af. Om rioolvliegjes te bestrijden moet u daarom onderzoeken waar de bron van de vliegjes vandaan komt. U kunt zoeken naar stil staand water en organisch afval. Dit zijn namelijk plekken waar de vliegjes hun voedingsbronnen vandaan halen. Pas daarnaast op als u veel rioolvliegjes vindt rond uw etenswaren of bijvoorbeeld uw tandenborstel. Dit neemt namelijk verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Kunt u de broedplaats van de rioolvliegjes niet vinden? Dan stappen sommige mensen over op bestrijdingsmiddelen voor rioolvliegjes. Zolang je echter de oorzaak van het probleem niet vindt, zullen deze middelen hoogstens enkele dagen werken. De broedplaats zorgt namelijk voor een continue toevoer van nieuwe vliegjes.

Wanneer u de vliegjes niet kan vinden, is dit erg normaal. Ze zitten meestal op donkere, vochtige en beschutte plekken die u niet zeer snel vindt. Daarom staan we bij Lacor klaar om uw rioolvlieg probleem op te lossen. Heeft u last van rioolvliegjes? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen u graag van uw rioolvliegjes af.

Rioolvliegjes bestrijden? Lacor Riooltechniek Zeeland helpt!

Heeft u last van rioolvliegjes en wilt u deze bestrijden? Dan helpen wij van Lacor Riooltechniek u graag verder. Wij hebben een team van specialisten die dagelijks in heel Zeeland en West-Brabant op pad zijn om de meest uiteenlopende rioolproblemen op te lossen. Bij het bestrijden van rioolvliegjes kijken we naar een langetermijnoplossing. Zo halen we het rioolslib weg, repareren we uw riool en bedekken we het achtergebleven slib met een laag zand om de terugkeer van de vliegjes te voorkomen. Zo blijft het bij een bezoek van onze specialisten. Wilt u wel een afspraak maken, maar bent u bang dat dit veel kost? Bij Lacor komt u nooit voor verrassingen te staan door onze vast tarieven.

Heeft u daarom een rioolprobleem die u niet zelf kunt oplossen? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op! Wij helpen u van een rioolverstopping, wortelgroei en rioolluchten tot het aanleggen van IBA-systemen en het lokaliseren van leidingen.