Rioolvliegjes bestrijden? De aanwezigheid van rioolvliegjes duidt in veel gevallen op een lekkage in het rioolsysteem, vaak in de kruipruimte. Een onderzoek met rookdetectie of camera-inspectie maakt meestal al gauw duidelijk waar het defect zit. Wanneer wij de oorzaak gevonden hebben, kunnen wij direct overgaan op actie. Wij bestrijden rioolvliegjes op de manier die voor uw situatie het beste is. Hierdoor is onze methode altijd effectief.

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Rioolvliegjes buiten of in huis

Rioolvliegjes, ook wel motmuggen of latrinevliegjes genoemd, vindt u vaak in afvoerbuizen, de regenpijp, een gootsteen of een toilet. Ze zijn niet alleen te vinden in grote riolen, maar ook in de afvoerbuizen van uw badkamer of gootsteen. De vliegjes zijn dol op bacteriën, algen en schimmels, welke vaak aanwezig zijn in het rioolslib. Rioolvliegjes planten zich razendsnel voort, zeker in de zomer, wanneer zij wel meer dan 200 eitjes per dag kunnen produceren. Dit wil u natuurlijk het liefst voorkomen. Er zijn dan ook een aantal dingen die u kunt doen om dit te proberen te voorkomen. Zo is het slim om uw afvoerpijpen af en toe te spoelen met heet water en soda, uw eten altijd afgesloten te bewaren en regelmatig de kidnaden in uw keuken en badkamer te controleren. Echter, wanneer u eenmaal last heeft van rioolvliegjes, dan moeten de rioolvliegjes zo snel mogelijk worden bestreden.

Rioolvliegjes zelf bestrijden

Rioolvliegjes verdwijnen helaas niet vanzelf. Ze voeden zichzelf met voedingstoffen uit de woning of het pand. Plantenbakken, water uit een tandenborstel of overige vochtige plekken zijn ideale voedingsbronnen voor de vlieg. Daarnaast brengen de vliegjes gezondheidsrisico’s met zich mee vanwege de ziektes die ze bij zich kunnen dragen. Zo kunnen ze etenswaren, uw bestek of tandenborstel besmetten. Dit wil u natuurlijk voorkomen. Er zijn bestrijdingsmiddelen te vinden tegen rioolvliegjes, maar deze werken helaas hooguit voor enkele dagen. Ze zitten vaak op de meest onmogelijke, vochtige, donkere plekken en daarnaast planten ze zich extreem snel voort. Maar geen paniek, wij zijn er om u te helpen. Riooltechniek is de oplossing voor het bestrijden van rioolvliegjes, zeker omdat je hierbij de exacte oorzaak aanpakt. De vliegjes duiden vaak op een lekkage in het rioolsysteem, waardoor wij meteen effectief actie kunnen ondernemen. Heeft u last van rioolvliegjes? Neem direct contact met ons op. Wij helpen u graag.

Rioolvliegjes bestrijden

Lacor Riooltechniek is expert op het gebied van riolering en dus ook in rioolvliegjes bestrijden. Wanneer het nodig is om voor de reparatie eerst rioolslib weg te zuigen, zal dit de eerste stap zijn van de bestrijding. Vervolgens doden we de vliegen en de larven. Om herhaling van de overlast te voorkomen, dekken we het slib af met een laag zand. Hierdoor heeft u op de lange termijn ook geen last meer van rioolvliegjes. Benieuwd naar de prijzen, bekijk onze tarieven-pagina. Hulp nodig bij andere rioolproblemen? Lacor Riooltechniek helpt u ook graag bij het verhelpen van een riool verstopping, een nare rioollucht of wortelingroei. Daarnaast kunnen wij voor u een IBA-systeem aanleggen of leidingen lokaliseren. Ook voor het schoonmaken van dakgoten hebben wij een aparte afdeling die hierin gespecialiseerd is.