Wortelgroei riool

Wortelgroei zegt u wellicht weinig, maar kan een veroorzaker zijn van vervelende rioolproblemen. Het is een probleem welke vooral bij oudere rioleringen opduikt. Veel voorkomende gevolgen van wortelingroei zijn een verstopt riool. Vooral in droge periode gaan de wortels van bomen op zoek naar water in de grond en kunnen zo bij een riool uitkomen. Wanneer vervolgens de wortels zich in het riool hebben genesteld, ontstaat er een ontstopping. Wanneer u last heeft van wortelingroei, dan is het aan te raden een professional in te huren. Deze zal de verstopping niet alleen verhelpen, maar dit ook op een wijze doen waardoor het riool niet beschadigd. Wanneer u wortelgroei heeft in Zeeland tot West-Brabant, dan helpen de specialisten van Lacor u graag van uw wortelingroei af.

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Wat is wortelingroei

Wortelingroei ontstaat wanneer de wortels van bomen in uw riool gaan groeien. Hierdoor raakt na verloop van tijd het riool verstopt door de vele aanwezige wortels. Wortelingroei ontstaat daarom bij rioleringen die lopen langs en onder grote bomen. Kieren en scheuren zijn erg gevoelig voor wortelingroei. Vooral wijken die tussen 1950 en 1980 zijn gebouwd hebben last van wortelingroei. Vanaf dat moment zijn rioleringen namelijk via sterkere verbindingen gebouwd waardoor de wortels meer moeite moeten doen om binnen te dringen. Wanneer u een woning heeft met een bouwjaar van tussen 1950 en 1980, zou het zomaar kunnen dat de riool verstopping is veroorzaakt door wortelingroei.

Wortelingroei uit uw riolering verwijderen

Heeft u last van wortelingroei en wilt u de wortelingroei uit uw riool laten verwijderen? Dan staan de specialisten van Lacor Riooltechniek graag voor u klaar. Via een wortelfrees weten we met uiterste precisie de wortelingroei te verwijderen. Zo beschadigen we niet het riool waardoor de wortelgroei in een later stadium makkelijker kan terugkomen. Als de wortelingroei volledig is verwijderd, wordt er een rioolinspectie met camera uitgevoerd. Op deze manier kunnen we de mankementen die de wortelingroei veroorzaken gaan oplossen. Soms is het bij wortelingroei ook te laat voor het repareren van het riool. In dit geval is vervaging van het riool noodzakelijk. Deze kunnen we in overleg met u ook voor u uitvoeren.

Riolering verstopt door wortelingroei

Heeft u last van een verstopt riool en wilt u weten of dit door wortelingroei komt? Zoals bovenstaand aangegeven kan wortelingroei zeker de oorzaak zijn, maar hoeft dit niet. Om deze rede voeren we altijd eerst een inspectie uit voordat we voor u aan de slag gaan. Wij komen graag langs om het probleem van uw verstopte riool te achterhalen. Zo kunnen vetvangers en olieafscheiders of opgehoopte etensresten ook een rede zijn voor het verstoppen van uw riool. Wij staan 24/7 klaar om uw probleem op te lossen. Zo hoeft u nooit lang tussen de rioolvliegjes en rioolstank te zitten.

Rioolproblemen op laten lossen in Zeeland?

Of u nu in een dorp in Zeeland woont of in een West-Brabantse stad? Als u last heeft van wortelingroei dan staan wij over heel Zeeland en West-Brabant voor u klaar. Wij zijn 24/7 inzetbaar waardoor u nooit langer dan 24 uur met uw probleem blijft zitten. Wij hanteren in Walcheren, Beveland en Zeeuws-Vlaanderen standaard tarieven. Heeft u een verstopt riool of overige rioolproblemen in Goes, Kruiningen, Vlissingen, Hulst, Breskens, Tholen, Burgh-Haamstede, Renesse of Heinkenszand? Ook hier helpt Lacor Riooltechniek u tegen een vast tarief. Komt u van buiten Zeeland? Kijk voor de volledige tarieven op onze tarieven-pagina of neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op.