Wortelgroei riool

Heeft u last van wortelgroei in uw riool? Regelmatig ontstaat er een verstopt riool door ingegroeide boomwortels. Wanneer rioleringen en putten niet goed afgesloten zijn kunnen bomen en struiken de mogelijkheid krijgen om het rioolstelsel in te groeien. Dit komt voornamelijk voor in oudere leidingen, gres en betonnen rioleringen zijn hier gevoeliger voor. Daarnaast komt dit vaker voor wanneer het gedurende een langere tijd droog is. De wortels van bomen en struiken gaan dan na verloop van tijd op zoek naar water, wat natuurlijk in een riolering genoeg te vinden is. Dit zorgt er voor dat er een verstopt riool kan ontstaan en dat moet natuurlijk opgelost worden.

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Wortelingroei uit uw riolering verwijderen

Wortelingroei uit uw riolering laten verwijderen? Lacor Riooltechniek in Zeeland helpt u graag verder. Wortelingroei wordt door middel van een wortelfrees uit uw riolering verwijdert. Dit is de eerste stap bij het verwijderen van wortelgroei in het riool. Na het verwijderen van de wortels met een wortelfrees gaan wij met behulp van een camera door uw riolering om te kijken waar de mankementen zitten, zodat wij deze kunnen verhelpen. Aan de hand van de rioolinspectie met camera repareren wij uw riool, zodat deze niet meer verstopt raakt. Wanneer het te laat is voor het repareren van het riool vervangen wij voor u het riool. Uiteraard gaat dit allemaal in overleg.

Riolering verstopt door wortelingroei

Een verstopt riool? Zoals bovenstaand aangegeven kan dit te maken hebben met ingegroeide boomwortels. Vanwege een constante temperatuur in de riolering is dit een goede waterbron voor boom- en struikwortels in drogere perioden. Wanneer wortels eenmaal in het riool zijn gegroeid, groeien ze erg snel groter en ontstaat er al snel een verstopping. Is uw riool verstopt, heeft u last van rioolvliegjes of een rioolstank, maar bent u nog niet achter de exacte oorzaak? Wij komen graag bij u langs om het exacte probleem te achterhalen en op te lossen. Verstoppingen kunnen natuurlijk verschillende oorzaken hebben als vetvangers en olieafscheiders, wortelingroei of andere opgehoopte etensresten. Wij staan 24/7 voor u klaar om uw rioolproblemen te verhelpen, want uiteraard snappen wij hoe vervelend dit kan zijn.

Rioolproblemen op laten lossen in Zeeland?

Een verstopt riool in Zeeland? Of last van andere problemen met betrekking tot uw riolering? Lacor Riooltechniek helpt u graag verder. Onze specialisten staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar. Voor een verstopt riool in Walcheren, Beveland en Zeeuws-Vlaanderen gelden standaard tarieven. Heeft u een verstopt riool of overige rioolproblemen in Goes, Kruiningen, Vlissingen, Hulst, Breskens, Tholen, Burgh-Haamstede, Renesse of Heinkenszand? Ook hier helpt Lacor Riooltechniek u tegen een vast tarief. Komt u van buiten Zeeland? Kijk voor de volledige tarieven op onze tarieven-pagina of neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op.