Wanneer u een heftige rioollucht ervaart of last heeft van een verstopt riool, dan denken veel mensen niet direct aan een ontluchtingsprobleem. Toch kan een niet werkende ontluchting rede zijn voor eerder genoemde problemen. Wanneer u daarom deze problemen ervaart, dan staat Lacor Riooltechniek voor u klaar. Middels een onderzoek bekijken we precies waar het probleem zich bevindt en lossen we dit voor u op. Neem bij klachten via onderstaande buttons contact met ons op en dan kan uw probleem binnen 24 uur al zijn opgelost. Lees daarnaast voor meer informatie vooral verder op onze pagina. 

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Wat is het ontluchten van een riool?

Het ontluchten van een riool is een manier om overtollig gas en lucht uit het rioolsysteem te verwijderen. Net als de centrale verwarming, moet namelijk ook het riool regelmatig worden ontlucht. Wanneer dit namelijk niet wordt gedaan, dan kan dit problemen opleveren. Overlast van een sterke rioollucht is hierbij een veel voorkomend probleem, maar zelfs verstoppingen kunnen door een hoog aantal lucht in de riolering ontstaan. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat het rioolsysteem goed wordt ontlucht om ervoor te zorgen dat het effectief blijft functioneren.  

Hoe werkt het ontluchten van een riool?

Het ontluchten van een riool moet consistent gebeuren. Om deze rede wordt er bij het plaatsen van het riool een ontluchter geïnstalleerd. Dit is een techniek waarbij overtollige lucht wordt opgevangen en vervolgens via een aparte buis wordt afgevoerd. Meestal zit de afvoer hiervan bij u op het dak, net als een schoorsteen. Het kan echter zijn dat de ontluchter niet meer goed werkt. Het gedeelte in uw riool kan verstopt raken, kapot gaan of de lucht kan niet naar buiten komen door de afvoer. Wanneer u daarom last heeft van een rioollucht of ontstopping, dan kan een kapot of niet werkende ontluchter hier zomaar de oorzaak van zijn.  

Lacor Riooltechniek Zeeland voor uw problemen

Wanneer u last heeft van rioollucht, een verstopt riool of zelf al heeft onderzocht dat dit komt door een overtal aan lucht in uw riool, dan komt Lacor Riooltechniek graag voor u in actie. Onze specialisten onderzoeken eerst volgens de nieuwste technieken waar het probleem zich bevindt, zodat u altijd een blijvende oplossing krijgt. Zo bent u na een bezoek al van het probleem af en kunt u weer volledig van uw woning genieten. We zijn hiervoor actief in de regio Zeeland als West-Brabant. Kijk daarom voor de actuele prijzen op onze tarieven pagina of neem contact met ons op. We staan graag voor u klaar om al uw riool problemen direct voor u op te lossen.