Een verstopte gootsteen kan een vervelend en tijdrovend probleem zijn. Gelukkig is het mogelijk om uw gootsteen zelf te ontstoppen of te laten ontstoppen door Lacor Riooltechniek. Onze professionals staan in beide gevallen voor u klaar. Heeft u al van alles geprobeerd en wilt u direct hulp? Neem dan via onderstaande buttons vrijblijvend contact met ons op. Wanneer u eerst zelf aan de slag wilt gaan om te kijken hoe u uw gootsteen kan verstoppen, lees dan vooral verder. Zo krijgt u diverse handvaten om zelf met het verstoppen van uw gootsteen aan de slag te gaan.

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Een gootsteen ontstoppen met een ontstopper

De eerste oplossing die u waarschijnlijk ook zelf voor ogen had, is om de welbekende ontstopper te gebruiken om uw gootsteen te ontstoppen. Voor ieder die niet met de ontstopper bekend is: de ontstopper ofwel plopper is een speciaal gereedschap dat ontworpen is om verstoppingen in afvoeren te verwijderen. Dit gebeurt door onderdruk in de leiding te veroorzaken waarmee de verstopping los kan komen. Ondanks de status van de ontstopper werkt deze in veel gevallen niet. Heeft u daarom meerdere malen de plopper gebruikt, maar bereikt u geen resultaat? Dan is het beter om over te gaan op onderstaande oplossingen.

Of probeer deze te ontstoppen met soda

Als dit niet werkt, dan kunt u een mengsel van warm water en soda gebruiken om de verstopping op te lossen. Laat het mengsel een paar minuten intrekken en spoel daarna de afvoer grondig met warm water. U kunt dit voor een beter effect ook een nacht laten inwerken, om deze vervolgens de volgende ochtend met warm water door te spoelen. Het soda moet de verstopping losweken waardoor er weer gang in het water komt waardoor de gootsteen weer kan wegspoelen. Deze methode werkt alleen wanneer het water nog wel enigszins doorloopt.

Het legen van de sifon

Oude etensresten, vet of haren: door de gemiddelde gootsteen wordt genoeg vuil doorgespoeld die de sifon kan verstoppen. Een verstopte sifon is dan ook vaak de rede dat een gootsteen niet wilt doorlopen, zeker als dit de enige afvoer naar het riool is die verstopt zit. De sifon kunt u losmaken waarna u het vuil in de prullenbak kan gooien. Spoel de sifon goed om en plaatst deze terug op zijn plek. Zorg er wel voor dat bij het afdraaien u een emmer onder de sifon plaatst gezien bij een verstopping veel vocht kan loskomen.

Of schakel een professional in zoals Lacor Riooltechniek in Zeeland

Als deze methodes niet werken, of als u niet zeker weet wat de oorzaak van de verstopping is, dan kunt u altijd contact opnemen met Lacor Riooltechniek. Onze professionele ontstoppingsservice is gespecialiseerd in het snel en efficiënt ontstoppen van gootstenen en afvoeren. Onze ervaren en gekwalificeerde specialisten gebruiken de nieuwste technologieën om uw probleem te analyseren zodat ze met een blijvende oplossing kunnen komen. Verder voordeel hieraan is dat u niet zelf aan de slag hoeft en u verzekerd bent van de beste oplossing. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen bij het ontstoppen van uw gootsteen. Wij staan klaar om u te helpen met al uw ontstoppingbehoeften in Zeeland als het Westen van Noord-Brabant.