Heeft u een verstopte hemelwaterafvoer? Er zijn verschillende redenen waarom een hemelwaterafvoer verstopt kan raken. Van verzameld blad tot ingeslagen vogelnesten en andere vreemde voorwerpen, het is belangrijk om te weten hoe u kunt bepalen of uw hemelwaterafvoer verstopt is en hoe u deze kunt oplossen. We bespreken op deze pagina de oorzaken, symptomen en oplossingen van een verstopte hemelwaterafvoer. Heeft u direct hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Oorzaken van een verstopte hemelwaterafvoer

Er zijn veel oorzaken die kunnen leiden tot een verstopte hemelwaterafvoer. De meest voorkomende oorzaken die we bij Lacor tegenkomen zijn:

  • Bladeren en vuil: Bladeren en ander vuil kunnen gemakkelijk in uw hemelwaterafvoer terechtkomen, waardoor deze verstopt raakt. Het is daarom belangrijk om regelmatig uw dak en hemelwaterafvoer schoon te maken.
  • Vogelnesten: Vogelnesten zijn een andere veelvoorkomende oorzaak van verstopping. Dit komt omdat nesten en veren gemakkelijk in uw hemelwaterafvoer terechtkomen, waardoor deze verstopt raakt.
  • Objecten op dak: Soms kunnen vreemde voorwerpen, zoals takken of stukken plastic, op uw dak terechtkomen en in uw hemelwaterafvoer verstopt raken.
  • Verouderde systemen: Verouderde hemelwaterafvoersystemen kunnen minder effectief zijn en sneller verstopt raken. Het is daarom belangrijk om regelmatig uw systemen te inspecteren en te onderhouden.

Het herkennen van een verstopte hemelwaterafvoer

Er zijn verschillende symptomen die kunnen wijzen op een verstopte hemelwaterafvoer. Hieronder bespreken we de meest voorkomende symptomen.

  • Overstroming: Een van de meest voorkomende symptomen van een verstopte hemelwaterafvoer is overstroming. Als water niet gemakkelijk door uw hemelwaterafvoer kan stromen, zal het op uw dak en rondom uw huis opstapelen, wat kan leiden tot overstroming.
  • Terugstroom van riolering: Een ander symptoom van een verstopte hemelwaterafvoer is terugstroom van riolering. Als uw hemelwaterafvoer verstopt is, kan het water niet gemakkelijk weglopen, waardoor het in uw riolering kan terugstromen.

Hemelwaterafvoer ontstoppen door Lacor Riooltechniek

Lacor Riooltechniek staat voor u klaar om uw verstopping in de hemelwaterafvoer op te lossen. Met onze uitstekende apparatuur en deskundige specialisten kunt u erop rekenen dat de verstopping snel wordt opgelost. Wij zijn de beste keuze als u op zoek bent naar een efficiënte, betaalbare en deskundige oplossing voor uw verstopping. Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen en wij helpen u graag verder met het oplossen van uw verstopping in de hemelwaterafvoer. Ook voor preventief maatregelen, zoals het schoonmaken van uw dakafvoer, kunt u bij ons terecht. Lacor is dan ook de partij voor alles wat met ontstoppen als preventief ontstoppen te maken heeft.