Een complete douche verstopping is over het algemeen erg vervelend. Na inspanning of aan het eind of begin van de dag wilt u namelijk kunnen genieten van een welverdiende douche. Is uw douche daarom verstopt en kunt u daardoor geen gebruik van uw douche maken? Dan zijn er eenvoudige stappen die u kunt nemen om te voorkomen dat uw douche verstopt raakt en om op een efficiënte manier op te lossen wanneer het toch gebeurt. Op deze pagina bespreken we de oorzaken van douche verstoppingen, hoe u deze kunt voorkomen en de beste oplossingen voor als het toch gebeurt. Heeft u een acuut probleem? Neem dan direct contact met ons op! Met onze 24 uurs service is uw probleem binnen een dag opgelost!

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Oorzaken en oplossingen van douche verstoppingen

Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan douche verstoppingen. De meest voorkomende oorzaken en oplossingen voor een douche vestopping zijn:

Haren en zeepresten: De meest voorkomende oorzaken van douche verstoppingen zijn haren en zeepresten. Bij het dagelijks douchen komen namelijk haren vrij en zonder shampoo komt u ook niet geheel fris de douche uit. Ondanks dat deze resten lastig te voorkomen zijn, kunnen deze resten zich opstapelen en een blokkade vormen in de afvoerpijp. U kunt dit probleem oplossen door het riool uit te laten spoelen of met een professionele ontstopper deze ontstopping te verwijderen. Dit brengt echter wel risico’s met zich mee, dus ons advies is om dit door een professional uit te laten voeren.

Vet en olie: Vet en olie die van het lichaam afkomstig zijn, kunnen ook bijdragen aan douche verstoppingen. Wanneer deze resten in de afvoerpijp terechtkomen en zich ophopen, kunnen ze een verstopping veroorzaken. U kunt proberen om met een afvoerreiniger de vetresten te laten oplossen. Wanneer dit niet werkt, dan kunt u het beste professionele hulp inschakelen.

Toevoegingen aan het water: Sommige producten die aan het water worden toegevoegd, zoals shampoos, conditioners en zeep, kunnen ook bijdragen aan douche verstoppingen. Deze producten kunnen de afvoerpijpen verstoppen en de waterstroom belemmeren. Ook hier kunt u het beste een rioolreiniger gebruiken en zonder succes professionele hulp inschakelen.

Douche laten ontstoppen door Lacor Riooltechniek

Wanneer u uw douche wilt laten ontstoppen, dan staat Lacor Riooltechniek voor u klaar. Met de beste apparatuur en specialisten van het vak is uw douche binnen no-time ontstopt. Zo is Lacor Riooltechniek de beste keuze als u op zoek bent naar een deskundige, efficiënte en betaalbare oplossing voor het ontstoppen van uw douche. Kiest u Lacor als uw ontstoppingsbedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder met uw douche ontstoppen.