Een verstopte afvoerput kan een vervelende situatie zijn. Het maakt niet uit of het om de afvoer in uw keuken of badkamer gaat, het is belangrijk om het snel op te lossen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van de oorzaak van de verstopping. Hieronder bespreken we de meest voorkomende oorzaken van verstopte afvoerputten en hoe u ze kunt oplossen. Heeft u het probleem al zelf proberen op te lossen, maar zonder resultaat? Neem dan direct met ons contact op. Met onze 24-uurs service verzekeren we u dat uw probleem binnen een dag is opgelost.

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Het ontstaan van een verstopte afvoer

Vetten, oliën en zeepresten: Een veelvoorkomende oorzaak van verstopte afvoerputten is de opbouw van vetten, oliën en zeepresten in de leidingen. Deze stoffen kunnen zich vastzetten aan de binnenkant van de leidingen en zo een verstopping veroorzaken. Om dit op te lossen kunt u een afvoerreiniger gebruiken. Dit zijn chemicaliën die de verstopping oplossen door de opbouw van deze stoffen op te lossen. Let wel op dat u altijd de gebruiksaanwijzing van de afvoerreiniger volgt, aangezien sommige chemicaliën schadelijk kunnen zijn voor uw leidingen.

Voedselresten: Voedselresten kunnen ook verstoppingen veroorzaken. Dit gebeurt vooral in de keukenafvoer, waar restjes van maaltijden in de afvoer terechtkomen. Om dit op te lossen kunt u een zeefje over de afvoer plaatsen om te voorkomen dat grotere stukken voedsel in de leidingen terechtkomen. Daarnaast kunt u regelmatig een afvoerontstopper gebruiken om de opbouw van voedselresten te voorkomen.

Vreemde voorwerpen: Soms kunnen vreemde voorwerpen, zoals wattenstaafjes, medische voorwerpen en verpakkingen, verstoppingen veroorzaken. Dit gebeurt vooral in badkamers, waar deze voorwerpen in de afvoer terechtkomen. Om dit op te lossen kunt u een stok of een ander voorwerp gebruiken om de verstopping op te ruimen. Wees voorzichtig om geen schade aan de leidingen te veroorzaken.

Ouderdom van de leidingen: Met de tijd kunnen de leidingen slijten en beschadigen, waardoor verstoppingen kunnen ontstaan. Ook wortelgroei wanneer u in een ouder huis woont kan een oorzaak zijn voor een verstopte afvoerput. In dit geval moeten de leidingen worden vervangen. Ons advies is om dit altijd door een professional te laten doen.

Afvoer laten ontstoppen door Lacor Riooltechniek

Wanneer u een afvoer wilt laten ontstoppen, dan staat Lacor Riooltechniek voor u klaar. Met een team van specialisten kunnen we snel en vakkundig uw probleem oplossen. Heeft daarom een van bovenstaande methodes niet gewerkt? Of kon u het probleem niet achterhalen? Dan komen we graag langs voor een vakkundige oplossing. Neem hiervoor contact met ons op en we plannen graag vrijblijvend een afspraak met u in.

 

Onze regio Advies
Riool verstopt Hulst Riool verstopt Oude-Tonge Hoe moet u een riool ontstoppen?
Riool verstopt Vlissingen Riool ontstoppen Hulst Hoe weet u of uw riool verstopt is?
Riool verstopt Middelburg Riool ontstoppen Vlissingen Is een rioolverstopping verzekerd?
Riool verstopt Terneuzen Riool ontstoppen Roosendaal Rioolbuis schoonmaken: hoe doet u dat?
Riool verstopt Zierikzee Wat mag u niet door het riool spoelen?
Riool verstopt Goes
Riool verstopt Bergen op Zoom