Wanneer u last heeft van een bad waarbij het water niet goed afvoert en het water daarom niet meer leeg loopt, dan kunt u te maken hebben met een bad verstopping. Een bad verstopping kan verschillende oorzaken hebben, zoals haren die zich in de afvoer verzamelen of een verstopping verder in de leidingen. Wat de rede ook is: om het bad te laten ontstoppen, kunt u het beste een professionele loodgieter inschakelen. Bij Lacor hebben we een groot team aan specialisten in dienst die uw probleem binnen de 24-uur kan oplossen. Heeft u daarom met spoed een professional nodig? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag van uw rioolproblemen af.

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Bad ontstopping zelf oplossen

Heeft u last van een bad verstopping, maar wilt u niet direct hulp van een professional inschakelen? Dan kunt u ook eerst zelf aan de slag gaan om de ontstopping te verhelpen.

Disclaimer: Een verstopping in een bad is echter in veel gevallen slecht bereikbaar. Houd er daarom rekening mee dat hierdoor sneller schade kan ontstaan en deze niet vergoed is wanneer u zelf met de ontstopping aan de slag gaat.

Een klassieke manier om de verstopping te verhelpen is middels de welbekende ontstopper ofwel plopper. Dit hulpmiddel kan beweging in de verstopping brengen waardoor deze weer kan doorlopen. Een moderne variant van de plopper is de trekveer. Deze breng je in de leidingen aan waarnaar deze op de plaats van verstopping beweging in de verstopping brengt. Mocht dit niet helpen, dan is er altijd nog de optie op de leidingen met soda te doorspoelen. Dit werkt vooral tegen vetresten zoals bijvoorbeeld resten die achterblijven door zeep. Spoel de soda door de leidingen en laat deze een nacht staan voordat je de volledige leiding met kokend water doorspoeld. In sommige gevallen kan het ook helpen om een afvoerreiniger te gebruiken. Dit is een chemische oplossing die kan worden gebruikt om verstoppingen op te lossen. Let wel op dat u altijd de gebruiksaanwijzing van de afvoerreiniger goed leest voordat u deze toepast, en draag altijd beschermende handschoenen en een mondkapje tijdens het gebruik.

Geen succes? Schakel dan Lacor Riooltechniek in Zeeland in

Heeft u met bovenstaande methodes geen succes. Dan is het belangrijk om snel actie te ondernemen als u merkt dat uw bad niet goed afvoert. Zo voorkomt u dat de verstopping zich kan uitbreiden en er waterschade in uw woning kan ontstaan. Daarnaast is het uiteraard ook fijn om weer gebruik te kunnen maken van een ontspannend bad. Bij Lacor zijn we actief in de regio Zeeland en het Westen van Noord-Brabant. Heeft u daarom in deze regio last van een verstopt bad of andere riool problemen? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder om te zorgen dat u zo snel mogelijk van uw problemen afkomt.