Correct riool gebruik

Lacor Riooltechniek is al jaren vakspecialist op het gebied van rioleringen. Onze storingsmonteurs zijn al meer dan 25 jaar dagelijks door heel Zeeland werkzaam om verstoppingen te verhelpen. We hebben dan ook veel ervaring met het rioolgebruik. Rioolverstoppingen kunnen ontstaan doordat de rioolbuis kapot of verzakt is,  door een ophoping van papier, tegenschot, door wortel ingroei of door urinesteen aanslag. Maar ook door het verkeerd gebruiken van de afvoer. Onze storingsmonteurs komen soms bijzondere voorwerpen tegen in de rioolafvoer, zoals tandenborstels, tennisballen, speelgoed, luiers etc.

Om bewustwording te creëren over het gebruik van het riool hebben we een overzicht gemaakt van voorwerpen die niet via het riool weggespoeld mogen worden.

Naast een gewone verstopping kunnen er nog meer redenen zijn dat uw afvoer niet goed meer doorspoelt. Neem dus snel contact met ons op als je een ontstopping ervaart in Hulst. Dit kan telefonisch of via ons contactformulier:

NEEM CONTACT OP! BEL DIRECT 0113-381133

Hygiëne producten

Er zijn veel verschillende hygiëne producten op de markt. Zoals tampons, maandverband, luiers, vochtige doekjes, billendoekjes, mondkapjes, keukenpapier, handdoeken papier, vezeldoekjes, etc. Als deze producten door het riool worden weggespoeld dan veroorzaken ze verstoppingen in het riool. Ons advies is om alleen WC papier via het riool weg te spoelen en om alle overige hygiëne producten weg te gooien in de afvalbak.

Vet

Een van de grote boosdoeners van verstoppingen is vet. Veel mensen weten dit natuurlijk al, maar toch komen onze storingsmonteurs dit in de praktijk nog vaak tegen.

Frituurvet en olie veroorzaken verstoppingen, ook als stelselmatig kleine vetrestjes uit een bak- of braadpan worden weggespoeld kan dit op termijn voor een verstopping zorgen. Om te voorkomen dat vet uw afvoer verstopt adviseren we om kleine restjes vet met een keukenpapiertje uit de pan te vegen en om het in de afvalbak te gooien. Grote hoeveelheden (frituur) vet en olie kunt u het beste in een oude fles gieten en aanbieden bij vetrecyclecontainer.

Medicijnen en chemicaliën

Medicijnen en chemicaliën zoals verf en terpentine verstoren het waterzuiveringsproces. Wij adviseren om oude of ongebruikte medicijnen altijd in te leveren bij de apotheek. Verf en andere chemicaliën kunt u het beste afvoeren via de chemobak.