Oorzaken rioollucht in huis

Er is niks vervelender dan een vervelende lucht in huis en van alle luchtjes is een sterke rioollucht misschien wel vervelendst. Wanneer u last heeft van rioollucht in huis, dan wilt u zo snel mogelijk een oplossing. Dit kan u laten uitzoeken door een specialist, zoals de specialisten van Lacor Riooltechniek, maar met wat speurwerk vooraf, kunt u al het probleem inventariseren en wellicht zelf oplossen. Maar waar moet u beginnen met zoeken? In dit blog leggen we de verschillende oorzaken van een rioollucht in huis aan u uit. Zo heeft u een goede houvast waar het probleem vandaan kan komen.

1. Rioollucht in gehele woning

Wanneer u een rioollucht heeft in uw gehele woning, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Een veelvoorkomende rioollucht welke voorkomt in de gehele woning, kan komen door een verstopt riool. Een ontstopping kan zorgen dat de ontluchting niet meer goed werkt en daarom krijgt u een rioollucht in huis. De ontluchter van het riool kan ook niet meer werken waardoor u last heeft van een sterke rioollucht in uw gehele woning. Beide problemen zijn erg specifiek en vereisen een professional. U kunt deze oorzaken herkennen door een bubbelende, borrelende afvoer of afvoer welke slecht tot niet meer doorloopt.

2. Rioollucht in voornamelijk de zomermaanden

Wanneer u de rioollucht voornamelijk ervaart in de zomermaanden, dan kan het komen dat dit wordt veroorzaakt door (riool)water in de kruipruimte. Dit kan gaan schimmelen en een broedplek worden voor bacteriën. Deze leven voornamelijk op bij hogere temperaturen, waardoor de zomermaanden de meeste overlast veroorzaken. Dit kunt u zelf onderzoeken door een kijkje te nemen in de kruipruimte. Bij een lek kunt u, wanneer u handig bent, deze zelf repareren of dit door een professional laten uitvoeren.

3. Putlucht in de badkamer of keuken

Wanneer de rioollucht voornamelijk in de badkamer of keuken plaatsvind, dan kan dit door een kapot stankslot komen. Een stankslot wordt op verschillende plaatsen in de riolering geplaatst. De riolering is uiteraard aangesloten op het riool en hier komt logischerwijs een sterke rioollucht vrij. Deze stanksloten houden door middel van water deze stank buiten. Voorbeelden zijn een zwanenhals en sifon. Wanneer deze kapot zijn, dan zult u een sterke rioollucht in uw badkamer of keuken ervaring. U kunt bij deze klachten de sifon of zwanenhals schoonmaken. Uiteraard kan u bij twijfels dit ook door een professional laten uitvoeren.

Last van rioollucht in huis?

Wanneer u last heeft van rioollucht in huis en de oorzaak niet zelf kunt achterhalen, dan kunt u rekenen op de hulp van Lacor Riooltechniek. Met onze 24 uur garantie is uw probleem binnen de 24 uur opgelost. Dat noemen wij service. Plan hiervoor een afspraak bij ons in of neem contact met ons op voor meer informatie.

Rokende put, verstopte afvoer